2015. június 29., hétfő

Akvamarin drágakő ékszer szett hegyikristállyal


Akvamarin


Gyógyítókő és drágakő is egyben. Elnevezését a latin aqua (=víz) és mare (=tenger) szavakból kapta, és a tengervíz színére utal, a tengeren utazók szerencse köve. Tisztaság kövének is nevezik.
Csillagjegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő, Halak
Eleme: a víz 
Csakrája: a torok csakra.
A régi hagyományok szerint boldog házasságot ígér és hordozóját boldoggá és gazdaggá teszi.  

Fizikai hatása
Szabályozza a hormonháztartásunkat, irányítja az enzimek és a hormonok termelődését. Erősíti immunrendszerünket, megóv az érelmeszesedéstől, izomgyengeségtől és a csontok törékenységétől, merevségétől. Bőrallergiát is lehet vele kezelni.

Hasznos  még torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra, összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a növekedést. Általános frissítő hatása van. Erősíti a szervezet tisztító feladatokat ellátó szerveit; jótékonyan hat a szemre, az állkapocsra, a fogakra és a gyomorra. Egyaránt segítséget jelent a rövid- és a távollátásra.
Ha lefekvés előtt a párnánk alá tesszük, akkor megvéd a lidérces álmoktól, erősíti a nyirok-, Thymus- és pajzsmirigyet, megelőzi az anyagcserezavarokat, nyugtatja idegeinket.
 
Lelki hatása  
Fokozza a magabiztosságot és csökkenti a depresszív hangulatokat. Erősíti a szerelmet és a hűséget. Párkapcsolatban kifejezetten jó, hogy ha mindkettőjüknél van egy-egy akvamarin, mert a nehezebb pillanatokban is szükséges erőt kölcsönöz. Támogatja a kitartást és a túlélési képességet. A mindennapi tevékenységekben széles látókört és előrelátást ajándékoz, célratörővé tesz. Használhatjuk meditáció közben is.

Ez a gyönyörű kő azoknak való, akik nagyon érzékenyek.
Csillapítja a félelmeket, megfelelő látószögbe helyezi a dolgokat és segít a kapott információkat a legjobban felhasználni, amit a szinte médiumi képességeivel érzékei befogadnak.

Aki ezt a követ választja, annak segíteni fog valamilyen zavaró dolog kielégítő elrendezésére.
Segíti az embert ellazulni. Az akvamarin segít megbirkózni a túl sok felelősséggel, az akvamarin segítségével kész lesz a feladatra! Az akvamarin perspektívái kiszélesítésével kimozdítja a megszokott kerékvágásból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése